Τη Μελίνα Μερκούρη «ανασταίνει» ο Νίκος Μουρατίδης

Τριάντα χρόνια και βάλε από τότε που τη γνώρισε, συνεργάστηκε και γοητεύτηκε από τη Μ. Μερκούρη, ο Ν. Μουρατίδης γράφει και σκηνοθετεί έργο για τη ζωή της.

Τη Μελίνα Μερκούρη «ανασταίνει» ο Νίκος Μουρατίδης

Τη Μελίνα Μερκούρη «ανασταίνει» ο Νίκος Μουρατίδης

Τη γνώρισε κάπου εκεί στη δεκαετία του ’70 και μάλιστα είχε την τύχη να συνεργαστεί μαζί της. Είχε ένα όνειρο, λοιπόν, να κάνει κάτι για να τη φέρει ξανά, κατά κάποιο τρόπο, κοντά μας…

Κάπως έτσι γεννήθηκε η παράσταση «Μελίνα Darling» στην οποία ο Νίκος Μουρατίδης έχει βάλει τη σφραγίδα του τόσο στη συγγραφή όσο και στη σκηνοθεσία της. Η ζωή και τα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη γίνονται έργο που ανεβαίνει στις 30 Μαρτίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που έφυγε απ’ την ζωή, αλλά οι μνήμες είναι ακόμα νωπές. Αυτή η λαμπερή γυναίκα, αυτή η πεισματάρα Ελληνίδα, αυτή η μοναδική καλλιτέχνης έχει βάλει σκοπό να βρίσκεται πάντα κοντά μας. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγε στους δικούς της ανθρώπους λίγο πριν πεθάνει: «προσέξτε καλά, δεν θα αφήσετε να με ξεχάσουν,  δεν θέλω να γίνω ανάμνηση, θέλω να είμαι καθημερινά μαζί σας, γιατί πεθαίνεις πραγματικά, όταν σε έχουν ξεχάσει».

Στην σκηνή θα υπάρχουν τα μουσικά όργανα , κάποια χρηστικά αντικείμενα και έπιπλα. Μια ηθοποιός και δύο τραγουδίστριες αναλαμβάνουν την εξιστόρηση της ζωής της και την ερμηνεία των τραγουδιών της. Στην οθόνη θα παίζουν video που θα προωθούν την εξέλιξη της ιστορίας της μυθικής Ελληνίδας.

Τα τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Λοϊζου, Κούρτ Βάϊλ και άλλων δημιουργών θα ξαναζωντανέψουν πάνω στην σκηνή, «δεμένα» με την κάθε στιγμή της ζωής της.

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Νίκος Μουρατίδης
Μουσική διεύθυνση: Λευτέρης Πουλιού
Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπίτας
Video: Αλέξανδρος Σεϊταρίδης
Υπεύθυνος Παραγωγής: Άγγελος Σφακιανάκης

Διανομή
Αφήγηση: Μπέσσυ Μάλφα
Τραγούδι: Κρινιώ Νικολάου , Δέσποινα Ολυμπίου

Φωτογράφος παράστασης: Νίκος Καρανικόλας

Συνέντευξη on line στο thetoc.gr.