Μουσικές βόλτες χωρίς προορισμό

Μουσικές βόλτες χωρίς προορισμό

Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ γιορτάζει τα 6 χρόνια λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM, και κυκλοφορεί με ένα ένθετο -αφιέρωμα. Γράφουν πολύ καλά λόγια την εκπομπή μου και τους ευχαριστώ πολύ.

 

 


ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Η μικρή μας πόλη

Εδώ και δυόμιση χρόνια, το ραδιοφωνικό του σπίτι, είναι τα Παραπολιτικά 90,1 FM. Κάθε Σαββατοκύριακο από τις 6μμ-9μμ παρουσιάζει την εκπομπή “Η μικρή μας Πόλη”.  Μια εκπομπή που αγαπήθηκε αμέσως και έκανε την διαφορά. Για 3 ώρες, μουσική, τραγούδια, σχόλια, επικοινωνία με  καλλιτέχνες και σπέσιαλ επετειακά αφιερώματα. Ανάμικτο ρεπερτόριο αποτελούν όπως λέει και ο ίδιος… “3ωρες μουσικές βόλτες χωρίς κανέναν απολύτως προορισμό”. Σ’ αυτές τις 3 ώρες, που μας οδηγούν από το απόγευμα στο βράδυ, συμβαίνουν ένα σωρό ωραία πράγματα. Ήσυχα δρομάκια, κομψά café, μεζεδοπωλεία, θαμώνες και περαστικοί, καλλιτέχνες που μιλούν τηλεφωνικά για τις δουλειές τους – δίνοντας μας μια «μυρωδιά» για το τι συμβαίνει στην… μικρή μας πόλη.

Δύο καλλιτέχνες έχουν επισκεφτεί το στούντιο του σταθμού για να κάνουν μαζί με τον Νίκο Μουρατίδη εκπομπή. Η Νάνα Μούσχουρη και ο Σταμάτης Κραουνάκης. Μέσα στα επόμενα σχέδια είναι ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη και η Χάρις Αλεξίου. Τα αφιερώματα πολλά και σπάνια. Από τον Νίκο Γκάτσο, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Γιάννη Σπανό, στις μπουάτ του Νέου Κύματος, στην Τζένη Βάνου, τον Μανώλη Χιώτη και τον Μάρκο Βαμβακάρη. Από τα party του ’80 και του ’90, στην Βραζιλία και στον γύρο της Μεσογείου.

Ο Νίκος Μουρατίδης σε κάθε του εκπομπή επιστρατεύει τις γνώσεις, την πείρα, το χιούμορ και την δισκοθήκη του φυσικά, για να μας μεταφέρει σε κόσμους φανταστικούς- γεμάτους εικόνες, χρώματα και όνειρα.

“Η μικρή μας πόλη” είναι από τις λίγες εναπομείνασες εκπομπές του Ελληνικού ραδιοφώνου που έχουν ψάξιμο και μεράκι. Εκπομπές με έρευνα αλλά και με συναίσθημα.  Αυτό που λέγαμε παλιά: Το ραδιόφωνο είναι η καλύτερη παρέα του ανθρώπου.