Η νέα μου ανακάλυψη

Η Μαρούλα (Μαρία- Αργυρώ) Κασκαβέλη γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ήταν ένα ανήσυχο παιδί που ήθελε να μάθει και να κάνει πολλά. Τα βήματα της την οδήγησαν σε νομικές σπουδές (Νομική Σχολή Πανεπιστημίου LILLE Γαλλίας), σε μαθήματα γραφιστικής & Δημιουργίας ιστοσελίδων, σε σεμινάρια συστημάτων ποιότητας ISO & Haccp μέχρι και πτυχίο δημοσίων σχέσεων & επικοινωνίας έχει πάρει.

Η Μαρούλα είναι η νέα μου ανακάλυψη. Μια θαυμάσια κοπέλα με ταλέντο, ήθος και γνώσεις. Το πρώτο μας τραγούδι που λέγεται Γάτα, είναι σε μουσική και στίχους Αντρέας Λάμπρου και κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Heaven Music.

Κουβεντιάζοντας μαζί της μου είπε διάφορα, αλλά σας μεταφέρω κάτι που μου είπε για την γιαγιά της: “Η γιαγιάκα μου τραγουδούσε κάθε στιγμή, για ασήμαντη αφορμή, κάνοντας να τρίζουν τα γυαλικά στα ράφια. Τραγουδούσε μπροστά στο νεροχύτη πλένοντας τα πιάτα, βγάζοντας τα σεντόνια στον ήλιο, τραγουδούσε πλέκοντας τις κοτσίδες της μαμάς μου κάθε πρωί, τραγουδούσε μαγειρεύοντας, τραγουδούσε στις σπιτικές μαζώξεις τα Σαββατόβραδα… Αττίκ, Σιουγιούλ, οπερέτες του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Γούναρη, τίποτα δεν της ξέφευγε! Η υπέροχη φωνή της νανούριζε τα βράδια τα παιδιά της και τα αποκοίμιζε τάζοντάς τους προικιά από την Πόλη και από τη Βενετιά”.

Νίκος & Μαρούλα

Από την Νομική στο τραγούδι

Κοινός παρονομαστής όλα τα χρόνια των σπουδών της ήταν η μουσική και το τραγούδι,πράγμα που την έκανε το 2007 να ιδρύσει τον δικό της χώρο, το Artcafe – Ασματοπωλείο «Ράγες», όπου και εμφανιζόταν με διάφορα φιλοξενούμενα μουσικά σχήματα. Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα συνεχίστηκε έκτοτε πραγματοποιώντας ζωντανές εμφανίσεις και μουσικά αφιερώματα σε διάφορους χώρους και μουσικές σκηνές. Από το 2008-2016 ολοκλήρωσε τις Σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στο τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού, όπου απέκτησε πτυχίο με βαθμό Άριστα Παμψηφεί με Διάκριση.

Για να διαβάσετε όλο το άρθρο και να δείτε το βίντεο του τραγουδιού Γάτα, κάντε κλικ εδώ.